0629242680

Assertiviteit?! Het licht op jezelf!

Home  /  Training  /  Assertiviteits trainingen

Assertiviteits trainingen

  • Verlies jij jezelf wel eens in communicatie met de ander?
  • Loop jij je wel eens vast in je werk, studie, relatie of leven?
  • Heb je moeite met het nemen van beslissingen?
  • Ben jij iemand die zich te loyaal kan opstellen en ten koste gaat van jezelf?
  • Vind jij het belang van een ander meestal belangrijker dan je eigen belang?

Vaak denk je na over jouw patronen, je krijgt te maken met faalangst, onzekerhied, spanningen en frustraties op de verkeerde momenten. Mogelijk krijg je te maken met burn-out verschijnselen? De assertiviteitstrainingen van Alius Coaching & Training kunnen je uitkomst bieden! De trainingen bestaan uit verschillende Levels.

Whitepaper Assertiviteitstraining

Hoe leer ik opkomen voor mezelf? Dit en meer lees je in mijn whitepaper. Vul het onderstaande formulier in en download het whitepaper gratis

Level 1 Assertiviteitstraining: "Persoonlijke kracht”.

Level 1 is een training opkomen voor jezelf, met meerdere lagen. Een echte doe-training, die gericht is op het aanleren van ander gedrag met als doel: persoonlijk beter contact maken met anderen en duidelijk krijgen wat je denkt en voelt. De training is een mix van theorie, informatie-uitwisseling en praktijkoefeningen. Je kunt deze training ook zien als een brede training op het vlak van je persoonlijke groei.

Meer informatie over level 1 training "Persoonlijke kracht".

Level 2 Assertiviteitstraining: "Bewust schakelen”.

Level 2 is een training die voortborduurt op de level 1-training. Juist de naam van deze level 2- training zegt al voldoende: bewust schakelen. Jij leert je bewustzijn zodanig te vergroten dat je kan doorschakelen naar een hoger niveau van assertiviteit. Dit geeft veel ruimte, rust en zelfvertrouwen. In deze training breiden we het aantal assertiviteitstechnieken uit.

We zetten een aantal onderwerpen stevig in zoals: met boosheid omgaan, verweer tegen manipulatie, assertief reageren op agressief gedrag en reageren vanuit de Transactionele analyse. Level 2 is ook een echte doe-training, die gericht is op een krachtiger inzetten van je bewustzijn en je reflectie op je handelen in complexere situaties. De training is een mix van theorie, informatie-uitwisseling en praktijkoefeningen.

Meer informatie over de level 2 training "Bewust schakelen".

Vanuit de trainingen krijgt men handvaten aangereikt om:

  • jouw mening te geven
  • om beter voor jezelf op te komen
  • je grenzen te stellen
  • je gevoelens kenbaar te maken
  • om te gaan met de emoties van een ander

Ook is het mogelijk de training geheel individueel te volgen.

Bekijk het filmpje over durf: